Hur man håller potten hanterbar

Det är ingen hemlighet att en framgångsrik pokerspelare är en som vinner många krukor, men storleken på dessa krukor är lika viktig som frekvensen. I själva verket beslutas många sessioner inte av antalet krukor du vinner utan av hur stora belopp som samlas in, så det är oerhört viktigt att veta hur man extrahera värdet. I ett nötskal, ska pokerspelare satsa aggressivt när de har en stark starthand, eftersom en sådan åtgärd kommer att ha en tvådelad effekt. Å ena sidan minska du antalet spelare som få inblandade, som i sin tur minskar chanserna för någon att fånga en gynnsam styrelse.

Det andra skälet till varför det är viktigt att skydda starka starthänder är att du bygger upp potten och om någon håller ringer du ända till floden, kommer du vinna ett betydande belopp. Detta är grundläggande strategi som nybörjare behöver förstå och behärska, men det finns undantag från regeln och spelare behöver ibland motstå deras naturliga instinkter. Att hålla den pott hanterbara innebär att du inte nödvändigtvis gå hela vägen med att skydda en stark starthand eller en liten fördel på floppen. Det är viktigt att slakta konkurrensen före floppen och ytterligare skäl för varför före floppen åtgärder är så viktig kan hittas på www.razzpokerrules.co.uk.

När du når floppen, saker kan förändras radikalt och det är ett misstag att följa upp med ett förutbestämt vadslagning mönster som har mycket lite att göra med den föränderliga verkligheten. Det är viktigt att bevara initiativ, måste du överväga möjligheten att motståndarna lägga en fälla eller långsam spela en starkare hand. Continuation bet är ett prerogativ inte en skyldighet och om du har tvivel om att bygga upp potten, tona ner din aggressivitet. Har du mer frihet att flytta om du är i sen position och tveka inte att kontrollera eller ringa för att se ett annat kort relativt billigt.

Svåra beslut behöver göras när ditt topp-par inte förbättras på en lämpad eller anslutna flopp och en motståndare reagerar på din fortsättning bet med en stor höjning. Å ena sidan kan han ritning för en stege eller färg, som bör uppmuntra dig att kontrahöja honom, å andra sidan kan han helt enkelt försöka skydda två par eller triss. Därför lönar det sig för att använda poker spårningsprogram och vara medveten om vilken typ av motståndare som du spelar mot. Det är inget fel i stöd från en hand att du dominerade före floppen om tabellerna har vänt på nästa gata och det finns ingen anledning att blint följa reglerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *