Det unika spelet av Badugi Poker

Badugi är en variant av poker som föddes i USA år 2000. Denna variation omfattar specifika poker strukturer nära besläktade triple draw och lowball pokerspel. Badugi spelas annorlunda från mest populära pokerspel eftersom det lägsta kortet värde vinner, vilket är motsatsen till de flesta poker kort ranking system. För att bli framgångsrik när du spelar Badugi är det viktigt att förstå det unika formatet av detta spel. Badugi poker tillåter spelare att kassera från en till fyra av sina kort med dem från däck att göra bästa möjliga kortkombinationer.

Dessutom ställs satsningsstrukturer in mellan ritning rundor för att skapa en smidig övergång mellan satsningsrundor. De lägsta möjliga kortkombinationer vinner spelet, som består av ess är det lägsta kortet med varje korträkning som ett visst värde i steg. Den bästa möjliga handen är 4-3-2-A med högre värden räknas i stigande ordning. Korten används i Badugi poker kallas ofta rainbow kort eftersom de ofta alla kort från olika kostymer.

Förstå grunderna i detta spel är viktigt att skapa en strategi som hjälper dig att vinna så mycket som möjligt. En badugi hand består av någonstans från en till fyra kort baserat på de kortkombinationer som skapats av spelaren. En unik aspekt av spelet är möjlighet att byta ut kort mellan satsningsrundorna för att säkerställa den bästa kortkombinationen badugi. Följaktligen finns det upp till fyra satsningsrundor som varje spelare kan använda hela spelet.

Spelare kan välja att syna, vik, eller höja insatserna i spelet, liknar traditionell poker variationer. Beslutet att göra en av dessa åtgärder kommer att förlita sig på styrkan i spelarens Badugi hand. Detta poker variant liknar traditionella satsningsstrukturer däri spelare kan lägga sig när de känner att en annan spelare har en bättre hand än de gör. Några av samma begrepp och strategier kan tillämpas på Badugi poker.

Den starkaste handen i Badugi kommer att säkerställa spelaren gör det till den nästa satsningsrunda där mer pengar kan vinnas. Dessutom, varje spelare måste lägga samma mängd pengar i potten för att lägga till en konkurrensfördel. Spelare kan använda tekniker för att bluffa eller hota andra spelare för att köpa mer tid att förvärva den bästa kombinationen som möjligt.

Varje gång en spelare lägger en insats, potten ökar i snabb takt. Showdown är punkten i spelet där de återstående spelarna kommer duell kort. Denna del av spelet är liknande till lowball. Vinnaren kommer att ha den lägsta möjliga kortkombinationen att vinna potten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *